Over Bio-Blij

1 mei 2017 ben ik gestart met Bio-Blij, het is al weer even terug dat ik begonnen ben met het maken van marmelade en confituur, dit alles met een gezonde Touch.  Van af die tijd heeft het een enorme vlucht genomen mede doordat we ons er steeds meer bewust worden wat die speciale ingrediënten met ons lichaam doen. Wij komen steeds weer terug op wat de natuur ons allemaal te bieden heeft en wat daar achter schuil gaat. Van daar ons motto “Wij geloven in de kracht van de natuur”

Telkens weer verbazen we ons dat wat in de volksmond onkruid wordt genoemd wel heel positief kan zijn voor de gezondheid van ons allemaal.  Zo kwamen wij er achter dat brandnetels, daar voor komen waar de mens de natuur verstoord heeft en na enkele jaren verdwijnt deze weer. Dan zit het werk van de brandnetel er op en is de bodem weer schoon en vruchtbaar, dus weer in balans.  Dit zelfde effect heeft de brandnetel ook op ons lichaam. Dit is slechts één voorbeeld maar we werken met meer toevoegingen van uit de natuur.

Zo zijn we tot een dertig tal verschillende soorten confituur en marmelades gekomen met ieder weer zijn eigen kenmerken en smaak.

Daarnaast hebben we ons ook (op vele verzoek) ons assortiment uitgebreid met een paar bijzondere honing soorten. Er is wel even wat aan vooraf gegaan voordat ik er van overtuigd was dat de honing die ik voor u inkoop wel de juiste zou zijn. Na een tijdje zoeken ben ik een imker tegen gekomen die net zo als ik een passie voor de natuur , en in dit geval ook voor zijn bijen heeft. Dit is dan ook weer te proeven in de smaak en kwaliteit van de honing.

Op woensdag 23 augustus 2017 kreeg mijn werk op de jaarlijkse Nationale Jammarkt te Neede wel een heel bijzondere waardering.

Te midden van meer dan honderd kramen en stands stond de Oranje tent van Bio-Blij, met het uitgebreide assortiment fruitbeleg  ( hier Jam genoemd)    waarvan we er 1 voor de contest mochten laten proeven.

Nadat de  jury, bestaande uit 2 smaakdeskundige koks, en de jaarlijkse Jamkoningin waren geweest om te proeven kregen we na twee uur weer bezoek van die zelfde delegatie, maar nu met  maar nu met persfotografen in hun kielzog,  en wonnen we dé  prijs……… beste Jam van Nederland 2017.

Deze jam had de naam het Huwelijk, en in het potje zaten in een gelei van de rosa rugosa, Japanse wijnbessen, brandnetel extract en calendula.

De inzending voor 2018 was de Vimu, een combinatie van witte aalbes, met pepermunt, ook deze smaakte weer subliem, maar aangezien er maar 1 prijs is, visten we nét achter het net dat jaar.

Echter op 21 augustus 2019  werd Bio-Blij wéér  tot lekkerste jam uitgeroepen.

Ditmaal met de bijzondere combinatie van Aronia-Banaan ZEN confituur.

Deze, en nog veel meer kunt u komen proeven op de evenementen waar wij komen.

Zie hievoor op  deze website onder de rubriek evenementen.

Nadat vanwege een verhuizing naar en nieuwe locatie voor de jamkeuken moest worden gezocht is het adres veranderd van Blijham naar Winschoten.

Harrie Heerink
Bio-Blij
Vlagtwedde
06-13648501
info@bio-blij.nl

Facebook:  Bio-Blij  ( zoek naar de afbeelding met de paardenbloemenharten)

Voor de mensen die echt geïnteresseerd zijn ga ik deze website geleidelijk aan verder vullen met mooie producten en de informatie betreffende de ingrediënten,