Confituur / Marmelade

  • Confituur

  • Besspresso - Confituur

   € 5.00

   Gemaakt van de beste bessen uit eigen fruittuin met brandnetel  verwerkt tot een heerlijke confituur met een nasmaak van een goede Italiaanse  espresso. verrassend lekker op een plakje ontbijtkoek of ijs.

  • Framboos - Calendula - Confituur

   € 4.00

   Deze zogenaamde prinsessenconfituur is gemaakt met onze eigen herfstframboos en de Ismalia courgette  met daar aan toegevoegd natuurlijk nog een gezonde calendula extract.

  • Sinaasappel - Brandnetel - Confituur

   € 4.00

    

    

    

    

    

    

    

    

   Gezonde sinaasappels in combinatie met brandnetel en gember. Veel vitamines in een klein potje met extra ontgiftende kracht uit de natuur van de brandnetel en ontstekingsremmende eigenschappen van de Gember.  Google maar eens op de gezondheid van......en vul dan de ingrediënten in.

  • Zomerfruit - Calendula - Confituur

   4 euro

   7 verschillende vruchten uit eigen tuin, in combinatie met een extract getrokken van onze eigen calendula ( goudsbloemen).  Fruit en bloem in perfecte harmony, voor een supergezonde boost. Omdat iedere vrucht verschillende  voedingsstoffen  bevat is het belangrijk om te varieren zodat je dan de gezondheidsvoordelen kunt maximaliseren. De vruchten: Rode zwarte en witte aalbessen, bramen, frambozen, aardbeien, en kruisbessen,  kruiden en bloemen in dit potje zijn combinaties die elkaar aanvullen, en soms zelfs versterken.

  • Courgette ( Black Diamond) met appel en kaneel Zen confituur

   € 4.00

   De gezonde groente courgette, nu gecombineerd met een heerlijke Groningse appel en een vleugje kaneel.  Een beetje het appeltaart gevoel. Deze confituur wordt zelfs aan de allerkleinsten gegeven als zijnde fruithapje..... en de rest laat ik aan Uw eigen fantasie over. De confituur is Zen wat betekend dat het uit de vijf elementen bestaat, te weten -Zoet -Zuur -Zout -Bitter en Pittig.

  • Rozen-Japanse wijnbes confituur ( Het Huwelijk) winnaar 2017

   € 5.00

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Deze confituur, genaamd Het Huwelijk, is tijdens de nationale jamcontest 2017 in Neede uitgeroepen tot beste jam van Nederland.

    

   Van de bloemen van de rosa rugosa is een heerlijk concentraat getrokken, waaraan brandnetel, calendula bloemen en Japanse wijnbes zijn toegevoegd.

    

   Het resultaat is een heerlijk geurende, smaakvolle en gezonde confituur,  die zoet begint, daarna een fris zuurtje en een tintelende smaak krijgt.

    

   Een ware smaaksensatie voor verwende smaakpupillen volgens de beoordeling van de smaakdeskundige koks die deze confituur beoordeelden.

   Heerlijk op een beschuitje , op ijs,  en de rest laat ik aan Uw fantasie over.

  • Kruisbes met citroengras confituur

   € 4.00

  • Bramen-Kweeappel confituur

   € 4,00

   Een heerlijke frisse halfzoete confituur, met zaad uit de KARDEMOM peulen.   Zowel de Bramen als de Kwee-appel staan bekend als SUPERFOOD.

   Tegenwoordig zitten er veel  soorten pesticiden, tot wel 30 verschillende in en op het fruit, en veel van deze stoffen verstoren de hormoonbalans.

    

   Bio-Blij werkt uitsluitend met ONBESPOTEN fruit, voornamelijk uit eigen tuin.

   Bramen zijn lekker én voedzaam, en bevatten tevens weinig caloriën, Ze zitten tjokvol anti-oxydanten  vitamine en mineralen , één er van zijn  anthocyaninen wat goed  zou werken  bij diabetes  Ook hierover vind u meer info op google....gezondheid / geneeskracht van..... De bramen komen uit eigen pluktuin waarin geen gebruik wordt gemaakt van chemische mest en/of gif bestrijdingsmiddelen!!  En alles zelf geplukt.

   De Kwee-appel is een mysterieuze vrucht en wordt tot de superfoods gerekend.

   In de traditionele Chineese geneeskunde wordt de Kwee ondermeer ingezet bij darmprblemen, zowel diaree als obstipatie, reuma en arthritis.

   Voor de Grieken was de Kwee een symbool van liefde en geluk, en was de vrucht gewijd aan Venus/Aphrodite.

   Kardemom bevat veel mineralen, vit A en C  en de werking die er aan toegeschreven wordt is oa krampstillend, stimuleert de bloedcirculatie en is daardoor heilzaam voor de spieren.  Het is goed bij maagproblemen en misselijkheid.

   Kardemom versterkt de werking én de smaak van de vrucht waaraan ze toegevoegd wordt.

  • Aroniabessen-Banaan Zen Confituur 1e prijs Jamcontest Neede 2019

   € 5.00

    

   Deze uitvoering is tijdelijk uitverkocht

   Met grote trots, deelt  Bio-Blij mee, dat  deze nieuwe en bijzondere confituur  op de Nationale jamcontest 2019 uitgeroepen is tot lekkerste jam.

    

    

    

   Proef en laat u óók verrassen.

   Helaas dit jaar nog maar in beperkte oplage verkrijgbaar vanwege dat de struiken nog jong zijn.

   Een combinatie van eigen fruit kruid en bloemen, met een vleugje uit de tropen.

  • Aardbeien - Rodebessen Confituur

   4.00

   Onze nieuwste confituur in de rij van overheerlijke smaken

   Deze door ons ook wel Magisch Westerwolde Confituur genoemd bestaat voor een groot deel uit heerlijke aardbeien en rode bessen uit onze fruittuinen in Blijham.

   Daarbij heb ik een concentraat van goudsbloemen ( callendula ) en oostindischekers toegevoegd  voor een extra gezonde en sprankelende touch.

   Deze combinatie versterkt het immuunsysteem en zorgt voor extra weerstand.

    

  • Marmelade

  • Rode Glühwein marmelade

   € 5.00

   Uniek, Bio-Blij introduceerd deze winter de heerlijke Glühwein marmelade.

   Gemaakt van een goede wijn met extra kruiden, en de kleine schilletjes van sinaasappels.  Een tractatie op een sneetje kerstbrood, maar volgens insiders ook geweldig lekker bij een goede kaas. 

  • Sinaasappel-Paardenbloem marmelade

   € 4.00

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Onze topper, waar het allemaal mee begon.  Overheerlijke sinaasappels met een concentraat gewonnen uit de gele bloemen van de zelf in de natuur geplukte paardenbloemen.  Samen met de toegevoegde kruiden en Gember een heerlijke en unieke  smaakbeleving.