Confituur / Marmelade

  • Confituur

  • Besspresso - Confituur

   € 5.00

   Gemaakt van de beste bessen uit eigen fruittuin met brandnetel  verwerkt tot een heerlijke confituur met een nasmaak van een goede Italiaanse  espresso. verrassend lekker op een plakje ontbijtkoek of ijs.

  • Framboos - Calendula - Confituur

   € 4.00

   Deze zogenaamde prinsessenconfituur is gemaakt met onze eigen herfstframboos en daar aan toegevoegd natuurlijk nog een gezonde calendula extract van eigen makelij

  • Sinaasappel - Brandnetel - Confituur

   € 4.00

    

    

    

    

    

    

    

    

   Gezonde sinaasappels in combinatie met brandnetel en gember. Veel vitamines in een klein potje met extra ontgiftende kracht uit de natuur van de brandnetel en ontstekingsremmende eigenschappen van de Gember.  Google maar eens op de gezondheid van......en vul dan de ingrediënten in.

  • Zomerfruit - Calendula - Confituur

   4 euro

   7 verschillende vruchten uit eigen tuin, in combinatie met een extract getrokken van onze eigen calendula ( goudsbloemen).  Fruit en bloem in perfecte harmony, voor een supergezonde boost. Omdat iedere vrucht verschillende  voedingsstoffen  bevat is het belangrijk om te varieren zodat je dan de gezondheidsvoordelen kunt maximaliseren. De vruchten: Rode zwarte en witte aalbessen, bramen, frambozen, aardbeien, en kruisbessen,  kruiden en bloemen in dit potje zijn combinaties die elkaar aanvullen, en soms zelfs versterken.

  • Pompoen (Hokkaido) met wortel en Chia zaad Zen

   € 4.00

   Tijdelijk uitverkocht

   De  Japanse Hokkaido pompoen heeft mooi donkeroranje vruchtvlees en de smaak is mild, zacht en zoet. Samen met wortel en Chia-zaad maakte ik een geweldig lekkere en gezonde  superfood combinatie.  Ook deze confituur is Zen,

  • Pompoen ( Butternut) met appel en kaneel Zen

   € 4.00

   Tijdelijk uitverkocht

    

    

    

    

    

   Deze pompoen heeft een zachte nootachtige smaak, die gecombineerd met een heerlijke groningse appel en Ceylon kaneel  een heerlijke groente-fruit confituur is geworden.

   Deze confituur is Zen.

  • Witte Glühwein Gelei

   € 5.00

   Tijdelijk uitverkocht                                                                                En voor diegene die liever een een gelei proeven..een heerlijke witte Glühwein gelei.......

  • Courgette ( soleil) met sinaasappel Zen confituur

   € 4.00

   De Zen confituur is gemaakt volgens de 5  elementen leer, die een onderdeel is van de traditionele Chinese geneeskunst. Deze gaat er van uit dat voeding per maaltijd alle 5 elementen ( zuur bitter zoet pittig zout) moeten bevatten om het lichaam in balans te houden. De supergezonde groente courgette wordt in deze confituur gecombineerd met een heerlijke sinaasappel. Ook een ware tractatie op de pannenkoek of een eierwafel.

    

  • Kruisbes met citroengras confituur

   € 4.00

  • Kweeappel Gelei

   € 4.00

   Deze gelei is tijdelijk uitverkocht

  • Vi-Mu Witte aalbes bes Victoria met brandnetel en Munt

   € 5.00

   Tijdelijk uitverkocht          Met Vi-Mu deden we dit jaar (2018) mee aan de nationale jamcontest in Neede,  de jury was wederom aaangenaam verrast door deze heerlijke frisse confituur.

   Vimu is een confituur gemaakt van eigen Witte Victoria aalbes, gecombineerd met de prikkelende brandnetel en de heerlijk frisse munt.  Een supergezonde, heerlijke confituur....lekker op bv. een beschuitje of cracker.

  • Rabarber-appel met paardenbloem en kaneel confituur

   € 4.00

   Tijdelijk uitverkocht               Een verrassende en supergezonde heerlijk op elkaar afgestemde combinatie van groente en fruit van eigen onbespoten bodem.   Met een vleugje kaneel,  en uiteraard onze toegevoegde specialiteit.....paardenbloemen.  Bio-Blij gebruikt alleen de beste kaneel uit Ceylon, dus Niet de schadelijke die uit China komt en het schadelijke coumarine bevat.  De Ceylon kaneelstok  is van de binnenbast van de kaneelboom.  Door de combinatie van groente en fruit bevat deze confituur nóg minder suiker.

  • Josta bessen met Calendula confituur

   € 4.00

   De josta bes is een kruising tussen de kruisbes en de zwarte bes. Een struik die geweldig mooie en zeer smaakvolle vruchten draagt.

   Deze vruchten worden gecombineerd met de bruid van de zon, oftewel de goudsbloem ( Calendula Officinalis)  voor een extra gezonde touch.  Google maar eens op de gezondheid van........... 

  • Courgette ( Black Diamond) met appel en kaneel Zen confituur

   € 4.00

   De gezonde groente courgette, nu gecombineerd met een heerlijke Groningse appel en een vleugje kaneel.  Een beetje het appeltaart gevoel. Deze confituur wordt zelfs aan de allerkleinsten gegeven als zijnde fruithapje..... en de rest laat ik aan Uw eigen fantasie over. De confituur is Zen wat betekend dat het uit de vijf elementen bestaat, te weten -Zoet -Zuur -Zout -Bitter en Pittig.

  • Rozen-Japanse wijnbes confituur ( Het Huwelijk) winnaar 2017

   € 5.00

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Deze confituur, genaamd Het Huwelijk, is tijdens de nationale jamcontest 2017 in Neede uitgeroepen tot beste jam van Nederland.

    

   Van de bloemen van de rosa rugosa is een heerlijk concentraat getrokken, waaraan brandnetel, calendula bloemen en Japanse wijnbes zijn toegevoegd.

    

   Het resultaat is een heerlijk geurende, smaakvolle en gezonde confituur,  die zoet begint, daarna een fris zuurtje en een tintelende smaak krijgt.

    

   Een ware smaaksensatie voor verwende smaakpupillen volgens de beoordeling van de smaakdeskundige koks die deze confituur beoordeelden.

   Heerlijk op een beschuitje , op ijs,  en de rest laat ik aan Uw fantasie over.

  • Pompoen ( Kabocha) met Oostindische kers confituur Zen

   € 4.00

   Tijdelijk uit verkocht  

   Van de donkergroene Japanse Kabocha pompoen vind U ook kleine stukjes schil in de confituur terug.  Dit kan omdat al onze groente en fruit NIET bespoten worden. De smaak is vol en krachtig, zoet en volgens sommige als tamme kastanje.  Hierbij voegden we van  Oostindische kers blad en bloemen toe, waardoor die iets pittiger wordt en bovendien zeer gezond is. ( google maar eens op de gezondheid van....... ) Deze confituur is Zen wat betekend dat het uit de vijf elementen bestaat, te weten -Zoet -Zuur -Zout -Bitter en Pittig.

  • Pruimen met brandnetel en lavendel confituur

   € 4.00

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   De nieuwste combinatie van Bio-Blij ( augustus 2018)  Heerlijke onbespoten, met de hand geplukte pruimen, in combinatie met brandnetel, en lavendelbloemen.  Een unieke smaak en supergezond. Ook hier weer; even googelen op de gezondheid van......en de ingrediënten invullen

  • Bramen-Kweeappel confituur

   € 4,00

   Een heerlijke frisse halfzoete confituur, met zaad uit de KARDEMOM peulen.   Zowel de Bramen als de Kwee-appel staan bekend als SUPERFOOD.

   Tegenwoordig zitten er veel  soorten pesticiden, tot wel 30 verschillende in en op het fruit, en veel van deze stoffen verstoren de hormoonbalans.

    

   Bio-Blij werkt uitsluitend met ONBESPOTEN fruit, voornamelijk uit eigen tuin.

   Bramen zijn lekker én voedzaam, en bevatten tevens weinig caloriën, Ze zitten tjokvol anti-oxydanten  vitamine en mineralen , één er van zijn  anthocyaninen wat goed  zou werken  bij diabetes  Ook hierover vind u meer info op google....gezondheid / geneeskracht van..... De bramen komen uit eigen pluktuin waarin geen gebruik wordt gemaakt van chemische mest en/of gif bestrijdingsmiddelen!!  En alles zelf geplukt.

   De Kwee-appel is een mysterieuze vrucht en wordt tot de superfoods gerekend.

   In de traditionele Chineese geneeskunde wordt de Kwee ondermeer ingezet bij darmprblemen, zowel diaree als obstipatie, reuma en arthritis.

   Voor de Grieken was de Kwee een symbool van liefde en geluk, en was de vrucht gewijd aan Venus/Aphrodite.

   Kardemom bevat veel mineralen, vit A en C  en de werking die er aan toegeschreven wordt is oa krampstillend, stimuleert de bloedcirculatie en is daardoor heilzaam voor de spieren.  Het is goed bij maagproblemen en misselijkheid.

   Kardemom versterkt de werking én de smaak van de vrucht waaraan ze toegevoegd wordt.

  • Aroniabessen-Banaan Zen Confituur 1e prijs Jamcontest Neede 2019

   € 5.00

   Met grote trots, deelt  Bio-Blij mee, dat  deze nieuwe en bijzondere confituur  op de Nationale jamcontest 2019 uitgeroepen is tot lekkerste jam.

    

    

    

   Proef en laat u óók verrassen.

   Helaas dit jaar nog maar in beperkte oplage verkrijgbaar vanwege dat de struiken nog jong zijn.

   Een combinatie van eigen fruit kruid en bloemen, met een vleugje uit de tropen.

  • Marmelade

  • Rode Glühwein marmelade

   € 5.00

   Uniek, Bio-Blij introduceerd deze winter de heerlijke Glühwein marmelade.

   Gemaakt van een goede wijn met extra kruiden, en de kleine schilletjes van sinaasappels.  Een tractatie op een sneetje kerstbrood, maar volgens insiders ook geweldig lekker bij een goede kaas. 

  • Witte Glühwein marmelade met Limoen

   € 5.00

   Tijdelijk uitverkocht                                                                                   Een heel bijzondere marmelade, van een goede witte wijn, met glühwein kruiden met als speciale toevoeging....  Limoen.  Deze marmelade is speciaal voor de kerst gemaakt in Bio-Blij,s eigen jamkeuken.

  • Sinaasappel-Paardenbloem marmelade

   € 4.00

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Onze topper, waar het allemaal mee begon.  Overheerlijke sinaasappels met een concentraat gewonnen uit de gele bloemen van de zelf in de natuur geplukte paardenbloemen.  Samen met de toegevoegde kruiden en Gember een heerlijke en unieke  smaakbeleving.